luni, 1 iunie 2009

B-FIT in the Street

...sau cum să alergi dintr-o piaţetă într-alta şi să ratezi spectacolele.

Nu ajunsesem la primele zile ale festivalului, aşa că mi-am zis că la ultima voi fi prezentă chiar de s-ar anunţa un atac terorist în Piaţa Constituţiei. După ce m-am uitat pe program şi am ales câteva spectacole pe care aş fi vrut să le văd, am pornit spre Piaţa Universităţii - punctul de plecare al unuia din spectacolele mobile. Nenorocul a făcut să ajungem acolo cu vreo 10 minute mai târziu şi să ratăm tot. Eh, asta e, îl aşteptăm pe următorul. Dar nu l-am mai aşteptat, căci am pornit agale spre Piaţa Unirii unde ţineam eu să văd un alt spectacol (tot o reprezentaţie mobilă). Am ajuns acolo chiar cu vreo 15 minute înainte de începerea spectacolului. Ne-am plimbat puţin prin parc, ne-am aşezat pe o bancă, ne-am mai plimbat puţin, dar nimic, nici o mişcare. Poate nu suntem noi unde trebuie. Am mai făcut un înconjur al piaţeie, tot nimic. Enervaţi şi puţin dezamăgiţi ne-am dus din nou spre Piaţa Universităţii unde ştiam sigur că va avea loc un spectacol fix. Măcar de data asta am avut noroc şi am vazut câteva acrobaţii destul de interesante pe pereţii unei clădiri. (drăguţ, dar foarte scurt, setea noastră de festival nefiind deloc potolită, ci mai rău aţâţată). Pornim de data asta spre Piaţa Constituţiei unde, la fel, ştiam că au loc spectacole fixe. În sfărşit avem noroc şi prindem un spectacol cap-coadă.

Cum aş putea descrie spectacolul care a încheiat festivalul în doar câteva cuvinte? A fost incendiar (la propriu), diabolic, nasty. Ce mai, un adevărat dezmaţ!:D Un spectacol superb în faţa căruia toate cârcotelile mele au amuţit!

Mă bucur că Primăria Capitalei (Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti- ArCub- ca să fiu mai exactă) şi-a desfătat locuitorii cu un astfel de festival. Într-o perioadă în care nu auzi vorbindu-se decât despre criza, alegeri şi gripă porcină, o gură de cultură este binevenită!

PS: ar fi fost, totuşi, utile câteva afişe sau pliante cu programul festivalului (nu odată am fost întrebată dacă am un desfăşurător)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu